Do dużej miski dodaj płatki owsiane i wszystkie sypkie produkty
Dodaj masło orzechowe, miód oraz mleko
Zmieszaj wszystkie składniki, tak by się połączyły równomiernie. Ja użyłam do tego rąk:)
Nagrzej piekarnik na 180 stopni, jeśli zamierzasz batoniki piec.
Z powstałej masy uformuj na blaszce pokrytej papierem do pieczenia prostokąt o wysokości ok 3cm.
Jeśli pieczesz batoniki - wstaw je na ok 25 minut, na środek piekarnika.
Jeśli nie pieczesz, wstaw do lodówki na czas robienia chrupkiej masy czekoladowej:)
Płatki kukurydziane włóż do torebki foliowej i rozbij na małe kawałki.
Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej
Dorzuć płatki do czekolady, zmieszaj i wylej na owsiany prostokąt
Batoniki wstaw na pół godziny do lodówki, wyjmij podziel na równe prostokąty (u nas wyszło 12 sztuk dużych batoników)
W góry polecam upiec batoniki z czekoladą dodaną do ciasta, poszatkowaną, by się nie rozpuściła wierzchnia warstwa od ciepła.